Dilerima po dvije godine zatvora

Nebojša Tomašević
Dilerima po dvije godine zatvora

Banjaluka - Aleksandar Vukmir i Nemanja Kutić osuđeni su na po dvije godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog organizovanog šverca marihuane.

Ova presuda im je izrečena nakon ponovljenog suđenja jer je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu kojom su bili oslobođeni optužbe za organizovani šverc droge.

Presudu im je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Vukmir i Kutić su prvostepenom presudom 11. maja u Okružnom sudu Banjaluka bili oslobođeni krivice za organizovani šverc droge. Tada je sud Vukmira osudio na tri mjeseca robije zbog prodaje droge. Prema toj presudi, Vukmir je posjedovao marihuanu koju je namjeravao da preproda. Droga je kod njega pronađena kontrolom "ford fijeste" u Novoj Topoli. S njim je bio i Kutić. Ovu presudu ukinuo je Vrhovni sud RS uvaživši žalbu tužilaštva.

Prema novoj presudi, Vukmir i Kutić su zajedno i na osnovu ranijeg dogovora tokom 2011. godine prodavali drogu na području Banjaluke. Drogu su prodali u dva navrata, od čega jednom i u Kutićevoj kući u banjalučkom naselju Paprikovac. Vukmir i Kutić uhapšeni su u oktobru 2011. godine zajedno sa Branislavom Pekićem u Novoj Topoli kod Gradiške. Tom prilikom kod njih je pronađeno oko 216 grama marihuane.

Obrazlažući presudu sudija Stanković-Ćosović je istakla da je sud, cijeneći sve dokaze i okolnosti nakon ukidanja presude, ocijenio da su optuženi počinili djela za koja ih terete. Ona ja kazala da je vijeće cijenilo sve okolnosti i optuženima maksimalno ublažilo kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana