Diler plakao na izricanju presude

Nebojša Tomašević
Diler plakao na izricanju presude

Banjaluka - Vedran Marić (21) iz Banjaluke osuđen je na dvije godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog prodaje marihuane.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović. Optuženi Marić je prilikom izricanja presude zaplakao i govorio je da se kaje.

Prema navodima u presudi Marić je od novembra 2013. godine do 11. aprila ove godine prodavao marihuanu na području Banjaluke.

Drogu je prodavao zajedno sa svojim u to doba maloljetnim bratom F. M. protiv koga se vodi drugi odvojeni postupak.

U presudi se navodi da je optuženi drogu prodavao uglavnom pripremljenu u "džointima". Tako se navodi da je u novembru 2013. godine maloljetnom A. T. u dva navrata prodavao drogu u "džointima" za po pet maraka.

Obrazlažući presudu sudija Stanković-Ćosović je kazala da je Mariću izrečena minimalna kazna u skladu sa zakonom za djelo koje je počinio.

- Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio to što je Marić neosuđivan te njegovu mladost kao i pokazano kajanje. Sve ovo je uzeto kao olakšavajuća okolnost za optuženog - kazala je sudija.

Tokom suđenja Marić je svjedočio kao svjedok svoje odbrane i rekao da je drogu kupovao, ali za svoje potrebe. U svjedočenju je kazao da nije imao namjeru da se bavi preprodajom droge.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana