Diler isključio javnost sa suđenja

Nebojša Tomašević
Diler isključio javnost sa suđenja

Banjaluka - Vijeće banjalučkog Okružnog suda kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, na zahtjev osuđivanog narko-dilera iz Banjaluke, juče je isključilo javnost sa suđenja inspektorima CJB Banjaluka Srđanu Raduloviću i drugima optuženim za trgovinu drogom.

Javnost je isključena s njegovog svjedočenja, a ovaj svjedok je, prema optužnici, za inspektore prodavao drogu. On je tražio i da mu se postavi pravni savjetnik, što je sud prihvatio i na tu funkciju postavio advokata Milana Romanića. Svjedok je izuzeće javnosti tražio radi svoje bezbjednosti i zaštite ličnog integriteta.

Vijeće je na zahtjev Specijalnog tužioca Živane Bajić donijelo i odluku da mediji ne smiju da iznose imena i druge podatke svjedoka, kao ni da ih citiraju. Tužilaštvo je ovo tražilo kako drugi svjedoci ne bi čuli o čemu su pričali njihovi prethodnici. Ovo je prvi put da je javnost u ovom slučaju isključena, a ranije su svjedoci Vladimir Kesić i Damir Čudić u sudu ispričali kako su za inspektore prodavali drogu. Osim inspektora Radulovića, za trgovinu drogom terete se i inspektori Ognjen Stijak i Marko Kovačević. U optužnici se navodi da su oni činili organizovano udruženje koje je heroin i marihuanu prodavalo  od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Terete se da su dio droge oduzimane od dilera zadržavali za sebe i prodavali. Prema optužnici, oni su prodali oko osam kilograma heroina za 100.000 maraka i pet kilograma drugih lakših droga za 17.000 maraka. Osim Radulovića, Stijaka i Kovačevića, optuženo je još pet inspektora koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja, zloupotrebe položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana