Diler godinu iza rešetaka

Goran Obradović
Diler godinu iza rešetaka

Sarajevo - Aleksandar Milinić osuđen je u Sudu BiH na 12 mjeseci zatvora zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila neovlašćenim prometom droge.

Presudu je poslije razmatranja sporazuma o priznanju krivice, koji je Milinić sklopio sa Tužilaštvom BiH, izrekla predsjedavajući vijeća Tatjana Kosović.

Od Milinića su oduzeti predmeti koji su korišćeni u izvršenju djela, a rješenjem Suda ukinute su mu ranije izrečene mjere zabrane.

Milinić je priznao da je pristupio grupi koja je organizovana s ciljem međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji marihuane, spida, heroina i kokaina, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Grupa je djelovala od juna 2013. do januara 2014. godine, a Milinić je, kako stoji u presudi, zajedno sa njemu poznatim osobama tokom juna i jula 2013. nabavio drogu od njemu poznate osobe iz Crne Gore. Drogu su u Bileći preuzele njemu poznate osobe, i to 14. jula kilogram marihuane, a poslije dva dana još jedan paket marihuane, koju je potom Miliniću poznata osoba svojim vozilom prevezla u Ključ.

Milinića su u januaru prošle godine uhapsili pripadnici MUP-a RS u akciji "Maestral". Njegov predmet je odvojen u odnosu na Vladu Delića i Hasana Talića koje, pored organizovanog kriminala i šverca droge, terete i za krijumčarenje ljudi te se protiv njih sudski postupak nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana