Delalić pritvoren zbog pripremanja osvete sugrađaninu

Goran Obradović
Delalić pritvoren zbog pripremanja osvete sugrađaninu

Sarajevo - Benjaminu Delaliću (19), sinu ubijenog Ramiza Delalića Ćele, kojeg je sarajevska policija uhapsila u petak zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti, određen je jednomjesečni pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama, Delalić je uhapšen u petak zbog sumnje da je sa dvije osobe naoružan čekao Anela Kršu ispred njegove kuće, a sa kojim je odranije u sukobu.

Kršo i njegov brat su u petak bili na izletu na jednoj od planina u blizini Sarajeva, a prilikom povratka kući vidjeli su Delalića i ostale u automobilu koji je bio parkiran u blizini njihove kuće.

- Kršo i njegov brat su odmah vozilom počeli da bježe i uspjeli su da se sakriju od Delalića. Odmah su o tome obavijestili policiju, koja je uhapsila Delalića - ispričao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je cijeli slučaj snimljen kamerama video-nadzora sa kuće Krše, a snimak je predat policiji na obradu.

Poslije hapšenja Delalić je pao i povrijedio šaku u koju je ranije bio ranjen, pa je prevezen u Kliničko-univerzitetski centar u Sarajevu.

- Poslije pregleda sanirane su mu povrede, a s obzirom na to da nije bilo lomova, otpušten je iz bolnice - rekli su u Kliničkom centru.

Prvi sukob između Krše i Delalića dogodio se 3. septembra ove godine. Tada su Kršo i Alen Grbo presreli Delalića i pokušali da mu otmu vozilo i tom prilikom je Grbo sa dva hica iz pištolja ranio Delalića. Poslije toga nepoznate osobe bacile su bombe ispred kuća Anela Krše i Alena Grbe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana