Darko Elez odgovoran za smrt Borisa Govedarice

Nebojša Tomašević
Darko Elez odgovoran za smrt Borisa Govedarice

Sarajevo - Darko Elez i njegovi saradnici ubili su Borisa Govedaricu, rekao ječe u Sudu BiH, na suđenju Bojanu Cvijanu i drugima u predmetu "Lutka", zaštićeni svjedok "L1".

Ovaj svjedok je rekao da je toj grupi pripadao i preminuli Elvir Ahmetspahić, koji se najviše bojao Eleza.

- Kada je saznao da je Govedarica ubijen, Elvira je hvatala nervoza. Čupao je sebi kosu od nervoze. Bojao se svih njih, Darka najviše. Bojao se i šefa iz SIPA koga su zvali Ćale - ispričao je svjedok "L1" i dodao da su to sve pratili Muhamed Ramić, te izvjesni Edin i Sejo.

Ovaj svjedok je još ispričao da su Darko Elez i još deset njegovih saradnika opljačkali 2,2 miliona evra iz Privredne banke Sarajevo.

- Pljačku su počinili Elez, Mali, Braco, Markan, Ćale, Benan Dorić Beno, Sead Robović, Himzo Ćato, Pele, Elvir i Edin Ahmetspahić. Milion je uzeo Elvir, isto toliko Beno, dok je ostatak novca otišao u ruke Eleza - ispričao je svjedok "L1" ne govoreći puna imena svih učesnika.

On je još kazao da se Beno spremao da ide ubiti Đorđa Ždralu u Turskoj, gdje se krio pod lažnim imenom. Svjedok "L1" je još ispričao da je Elezova grupa odgovorna i za pljačku Pošte u Sarajevu 2008. i istakao da su oni planirali da uzmu 16 miliona maraka, ali su pogriješili prostoriju i uzeli oko 600.000 maraka.

Svi optuženi u predmetu "Bojan Cvijan i drugi" terete se za organizovani kriminal, teška ubistva, pokušaj ubistva, razbojništva i za trgovinu drogom.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana