Cvetanović za ubistvo Bojovića dobio 30.000 evra

Agencije
Cvetanović za ubistvo Bojovića dobio 30.000 evra

Podgorica - Saša Cvetanović /33/, osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu, prilikom hapšenja u Crnoj Gori priznao je da je počinio djelo koje mu se stavlja na teret i da je za ubistvo dobio 30.000 evra, piše podgorički “Dan”.

Međutim, kada su mu inspektori kriminalističke policije predočili da ga MUP Srbije potražuje zbog dvije krađe, a da dokazi za likvidaciju Bojovića nisu stigli, ali da je on osumnjičen za likvidaciju, Cvetanović je odlučio da se brani ćutanjem, navodi list.

“Prilikom prvog saslušanja Cvetanović je rekao da zna zašto je uhapšen i da je on osoba koja je pucala u Bojovića. On je naveo da ubijenog nije poznavao i da je posrednik u poslu bio Ratko Koljenšić, kod koga je jedno vrijeme boravio”, piše podgorički list, pozivajući se na neimenovani izvor u crnogorskom MUP-u.

Isti izvor je prenio da Cvetanović nije rekao od koga je dobio novac, a prema saznanjima ovog lista, on je nakon ubistva Bojovića na osnovu falsifikovanih dokumenata ušao u Crnu Goru, gdje je i uhapšen.

Cvetanović je uhapšen 28. avgusta u zajedničkoj akciji MUP-a Srbije i Crne Gore, u podgoričkom naselju Tološi, na osnovu međunarodne potjernice Interpola Beograd.

Postoji osnovana sumnja da je Cvetanović direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, počinjenog 29. aprila u Beogradu.

Nikolinog brata Luku Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji, Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije tereti da je stao na čelo zemunskog klana nakon ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana