Čume se nagodio s tužilaštvom

Tanjug
Čume se nagodio s tužilaštvom

Beograd - Svjedok saradnik Ljubiša Buha Čume nagodio se sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o kazni i priznao da je tukao suprugu.

 

On je, takođe, priznao da je pretio njenom policijskom obezbjeđenju u oktobru i novembru prošle godine zbog čega je već četiri i po mjeseca u pritvoru.

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da je sa Buhom zaključen sporazum o priznanju krivice koji će sutra biti pred sudom koji treba da ga potvrdi.

Dok sud ne potvrdi sporazum, njegovi detalji, kao i vrsta i visina kazne ne mogu da se saopštavaju javno.

Buha inače nije nikad osuđivan, napomenuli su u tužilaštvu.

On se tereti da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbneđenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično dnelo ugrožavanje sigurnosti.

Optužen je i da je 8. novembra izvršio krivično dnelo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbneđenja i time izvršio i treće krivično dnelo - napad na službeno lice za koje je zaprećan kazna do osam godina zartvora.

Za krivična dnela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici zaprećene su kazne do tri godine zatvora.

Za ova krivična dnela njemu je suđenje počelo u februaru i zbog zaštite privatnosti bilo je zatvoreno za javnost.

Međutim Buha, koji je svnedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, odlučuo da se nagodi sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom i izbnegne dugotrajno i mučno suđenje.

U pritvoru je od hapšenja 16. novembra prošle godine.

On je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je posljne dva suđenja oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana