Ćorić sporazumno priznao krivicu

SRNA
Ćorić sporazumno priznao krivicu

Sarajevo - Mile Ćorić /58/ iz Širokog Brijega, koji je optužen za organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe i primanje poklona i drugih oblika koristi, sporazumno je priznao krivicu.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Ćorić potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica.

Tužilac je predložio da Sud BiH Ćoriću izrekne jedinstvenu kaznu, uslovnu osudu - kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i istovremeno utvrdi da ona neće biti izvršena ako optuženi u roku od pet godina ne učini novo krivično djelo.

Tužilac je predložio da Sud BiH Ćoriću odredi i novčanu kaznu, kao sporednu kaznu, od 5.000 KM.

Ćorić se obavezuje da plati 12.000 KM, koja predstavlja protivpravno ostvarenu imovinsku korist.

Predložena kazna je u skladu sa Ćorićev učešćem u izvršenju krivičnog djela.

Ćorić se tereti da je, kao službeno lice Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, pristao i obećao jednom licu vraćanje krijumčarenih, prethodno zaplijenjenih cigareta, znajući da je riječ o licu koje se bavi krijumčarenjem cigareta i za tu uslugu je primio 6.000 evra.

On je zbog počinjenog krivičnog djela suspendovan od UIO BiH, koja će u skladu sa svojim pravilnikom i zakonskom regulativom, protiv njega voditi disciplinski postupak.

Ćorić je sporazumom potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 18. marta.

Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te da se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana