Ćopić pomagao Šariću da kupuje preduzeća u Srbiji

Nebojša Tomašević
Ćopić pomagao Šariću da kupuje preduzeća u Srbiji

Banjaluka - Zoran Ćopić, koji je optužen za pranje novca od trgovine drogom, pomogao je Nikoli Dimitrijeviću iz Srbije da kupi preduzeće DTM u Beogradu kako bi omogućio narko-bosu Darku Šariću da kupi preduzeće "Mitrosrem".

Ovo je danas rekao specijalni tužilac Slobodan Ćelić
u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja Ćopiću i direktoru njegovog preduzeća "Avio-rent" Dragi Nižolu, komentarišući presudu kojom je Dimitrijević osuđen u Višem sudu u Beogradu na godinu zatvora zbog pranja novca. Ovu presudu i još nekoliko materijalnih dokaza Ćelić je predao sudskom vijeću kojem je predsjedavala sudija Olga Malešević. Ćelić je istakao da je u presudi Dimitrijeviću navedeno da je Ćopić u dogovoru sa Šarićem putem preduzeća "Avio-rent" iz Banjaluke kupio "DTM".

- Ćopić je kupio preduzeće "DTM" kako bi ga predao Šariću jer on kao fizičko lice nije mogao da kupi "Mitrosrem". Avio-rent je za DTM platilo gotovog novca 459.000 evra, a ugovor za kupovinu potpisao je optuženi Nižol - objasnio je Ćelić.

Ćopić je prigovorio tužiocu i kazao da je Šarić trebalo da kupi DTM i plati osam miliona evra, ali nije poštovao ugovor.

Ćelić je juče kao dokaz protiv Ćopića pokazao i optužnicu koja je protiv Darka Šarića i njega, i još nekoliko lica, podignuta u Srbiji zbog pranja novca. Ćelić je kazao da je tom optužnicom obuhvaćen i dio novca koji je Ćopić oprao u Republici Srpskoj, za šta ga tereti i Specijalno tužilaštvo RS. Optužnica tereti Ćopića da je udruženo sa više lica, među kojima je Nižol, od 2008. pa do polovine 2010. godine "oprao" veći iznos novca koji je stečen od prodaje droge narko-bosa Darka Šarića iz Srbije.

+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana