Četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva

Nebojša Tomašević
Četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva

Banjaluka - Drago Popović (29), iz Kneževa, osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Neđeljka Dukića.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić.

Prema presudi, Popović je ove godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa 30. juna. Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tome je prethodila svađa i tuča između Popovića i Dukića u restoranu na rijeci Ugar kod Kneževa. Dukić je u restoranu sa poznanicima slavio 30 godina mature kada je došao Popović sa svojim društvom. Poslije određenog vremena, na poziv Dukića, Popović mu se pridružio.

Svađa je izbila kada je Dukić zamolio Popovića da ode od njihovog stola dok društvo i on "ne sravne račune za piće i jelo". Poslije toga svako je otišao svojoj kući. Istog dana sreli su se u Kneževu i Drago Popović je ubo nožem Neđeljka Dukića.

Sudija Olga Pantić je kazala da je vijeće kao olakšavajuće okolnosti cijenilo kajanje Popovića, kao i to što je postojao određeni doprinos Dukića. Kao otežavajuća je navedena njegova ranija osuđivanost.

Popovićev branilac, advokat Jasminka Jovišević najavila je žalbu jer smatra da je kazna prestroga.

- Ova kazna je katastrofalno visoka s obzirom na to da je vijeće prihvatilo navode odbrane da je incidentu doprinio i Dukić, kao i druge olakšavajuće okolnosti - rekla je Joviševićeva.

Popović je u sudu ranije izjavio da se kaje zbog onog što je učinio te da mu je drago što Dukić nije mrtav. Tokom svjedočenja je plakao.

Vijeće je ukinulo pritvor Dragi Popoviću u kojem je proveo 11 mjeseci, što će mu biti uračunato u kaznu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana