Čepo priznao da je kupovao ukradena vozila, nagodio se sa Tužilaštvom

Jasmina Salopek
Čepo priznao da je kupovao ukradena vozila, nagodio se sa Tužilaštvom

SARAJEVO – Miroslav Čepo (57) iz Gruda priznao je da je od pripadnika organizovane kriminalne grupe preuzimao i otkupljivao ukradena vozila, te sklopio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH kojim su predložene dvije i po godine robije.

Tužilaštvo BiH Čepu tereti u predmetu „Volan“, koji se u Sudu BiH vodi protiv Danila Cicovića i drugih zbog krivičnih djela organizovani kriminal, povezan sa krađama vozila.

Čepo je krivicu priznao u prisustvu advokata, te je predložena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci kao i novčana kazna od 20.000 KM, i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi u iznosu od 7.200 KM.

- Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela, koji se većim dijelom tereti da je od pripadnika organizovane kriminalne grupe preuzimao i otkupljivao ukradena vozila, koja su dovožena na područje Hercegovine, te nakon toga rastavljana i prodavana u dijelove na području BiH i Hrvatske. Priznanjem krivice optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH kojem je proslijeđen sporazum - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Čepo je i jedan od svjedoka u predmetu koji se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodi protiv trojice pripadnika automafije iz Istočnog Sarajeva, optuženih za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana