Čajić: Puzić pokušao pljačku zlatare

Nebojša Tomašević
Čajić: Puzić pokušao pljačku zlatare

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Dejan Čajić kazao je danas u banjalučkom Okružnom sudu da je optuženi Dragan Puzić (24) iz Banjaluke pokušao da opljačka zlataru "Stil" 24. jula 2009. godine u laktaškom naselju Trn.

Čajić je na početku suđenja Puziću priznao da je zajedno s njim učestvovao u ovoj pljački i da je bio vozač.

Prema navodima u optužnici, Puzić se tereti da je 24. jula 2009. godine pokušao da opljačka zlataru "Stil" u laktaškom naselju Trn. Optužen je i za krađu "golfa 2" koji je koristio prilikom pokušaja pljačke zlatare. Dalje se navodi da je Puzić maskiran fantomkom i sa kačketom na glavi ušao u zlataru "Stil", napao radnicu prijeteći joj gasnim pištoljem i oborio je na pod. Pobjegao je kada je ona počela da vrišti.

Dejan Čajić, koji je doveden na suđenje iz zatvora gdje izdržava kaznu za pokušaj ubistva, kazao je da je pljačku zlatare "Stil" Puziću i njemu predložio njihov poznanik Ljubiša Ćorda.

- Kada je predložio da opljačkamo zlataru, Ćorda je odredio ko će kakvu ulogu imati u tome. Dovezao sam nas do zlatare i čekao u automobilu. Ćorda je otišao u frizerski salon pored zlatare kako bi razdvojio frizerku i radnicu zlatare koje su kada smo došli pile kafu. Puzić je maskiran ušao u zlataru - kazao je Čajić.

Istakao je da je Puzić poslije određenog vremena istrčao iz zlatare bez plijena i kada je ušao u automobil, rekao da "nije bila dobra ideja da pljačkaju". Na sudu je pročitan i iskaz optuženog Puzića koji je u prisustvu advokata dao tokom istrage. On je tada priznao da je učestvovao u neuspjeloj pljački zlatare "Stil" u Trnu. Rekao je da je pljačku predložio Čajić.

Branilac Puzića, advokat Gordan Jovišević, prigovorio je iskazu Čajića jer je i on učestvovao u pljački zlatare, a nije dobio imunitet od gonjenja.

Puzić je ranije osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora zbog učešća u pljački Prokredit banke u naselju Zalužani kod Banjaluke, iz koje je ukradeno oko 13.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana