Brčko: Potvrđena optužnica zbog falsifikovanja diplome

Agencije
Brčko: Potvrđena optužnica zbog falsifikovanja diplome

Brčko - Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu tužilaštva protiv radnika brčanske Vlade čiji su inicijali G.N. /41/, zbog sumnje da je ovjerio kopiju falsifikovane diplome.

Sekretar Tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović izjavio je Srni da je Tužilaštvo podizanjem optužnice protiv ovog lica nastavilo procesuiranje krivičnih djela izvršenih upotrebom falsifikovanih diploma u lokalnim javnim službama.

"Nakon što je dva službenika lokalne uprave optužilo za falsifikovanje isprave, Tužilaštvo distrikta podiglo je novu optužnicu, kojom se radnik Odjeljenja za obrazovanje tereti za ovjeru neistinitog sadržaja", rekao je Beganović.

Optuženom je stavljeno na teret da je sredinom 2011. godine kopiju falsifikovane diplome o završenoj srednjoj elektrotehničkoj školi dao na ovjeru matičnoj službi Vlade Brčko distrikta, te na uvođenje lažnih podataka o školskoj spremi u radnu knjižicu.

"Potvrđujući optužnicu u fazi prethodnog saslušanja Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je osnovanu sumnju da je optuženi počinio krivično djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja, za koje se može izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina", rekao je Beganović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana