Brčko: Dilerima 16 godina i osam mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Brčko: Dilerima 16 godina i osam mjeseci zatvora

Brčko - Osam optuženih za organizovanu preprodaju heroina osuđeni su na ukupno 16 godina i osam mjeseci zatvora u Osnovnom sudu Brčko distrikta.

Dušan Tadić, koji je označen za vođu ove narko-grupe, osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci zatvora.

Osim njega osuđeni su Albanci Arazija Rikovski na tri godine i mjesec i Ruždi Šalja na godinu i pet mjeseci zatvora. Adnan Bašić osuđen je na 16 mjeseci, Mika Đuričić na 15 mjeseci, Vanja Krstović i Samir Sudar na po 12 mjeseci i Jelenko Lakić na dvije godine i šest mjeseci zatvora. U sudu i Tužilaštvu Brčko distrikta nisu precizirali detalje presude niti su otkrivali njihov identitet.

Krivična djela počinili su tokom 2009. godine, a bavili su se organizovanom preprodajom heroina na području Brčko distrikta. Grupu za prodaju droge organizovao je Tadić koji je uglavnom nabavljao drogu, a ostali pripadnici njegove grupe su je preprodavali. Drogu su prodavali u količinama od pet do 50 grama. Cijena je zavisila od količine i kretala se od 50 do više stotina maraka.

Navodi se da su preprodaju droge dogovarali putem telefona, za drogu su koristili žargonske izraze "petica", "petak" i "petarda", "ovo", "ono".

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana