Branko matić osuđen na 14 godina

Agencije
Branko matić osuđen na 14 godina

Brčko - Osnovni sud Brčko distrikta proglasio je Branka Matića krivim za ubistvo Ive Zečevića u Donjim Vitanovićima kod Brčkog i osudio ga, nepravosnažno, na 14 godina zatvora. U saopštenju iz Tužilaštva distrikta navodi se da je sudsko vijeće 19. novembra, oglašavajući optuženog M.B. krivim, u potpunosti prihvatio sve navode optužnice.

Optužnica koju je tužilaštvo protiv Matića podiglo 12. marta tereti ga da je 3. decembra prošle godine u dnevnoj sobi svoje porodične kuće, nakon kraćeg sukoba ubo Zečevića mesarskim nožem u grudi nanoseći mu probodne rane srca i drugih vitalnih organa, od kojih je došlo do nasilne smrti.

"Nakon toga optuženi je pokušao sakriti tragove izvršenog krivičnog djela odbacivanjem noža van kuće, spaljivanjem garderobe i čišćenjem mjesta izvršenja krivičnog djela da bi naredne noći beživotno tijelo oštećenog odvezao u njivu udaljenu oko 1.000 metara od svoje kuće, polio ga benzinom, zapalio i ostavio da izgori", navedeno je u optužnici.

Po izricanju presude, Sud je posebnim rješenjem prema optuženom produžio pritvor, u kome se nalazi od 11. novembra prošle godine, koji može trajati najduže još devet mjeseci.

Protiv presude kojom je optuženi oglašen krivim i rješenja o produženju pritvora može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Brčko distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana