Branio prijatelja, ubio i dobio devet godina

Nebojša Tomašević
Branio prijatelja, ubio i dobio devet godina

Istočno Sarajevo - Nedim Bunar (38) iz Trnova osuđen je na devet godina zatvora u Okružnom sudu Istočno Sarajevo zbog ubistva Velibora Vaskovića (34) iz Istočnog Sarajeva. On je već proveo 12 godina u zeničkom zatvoru zbog ubistva.

Prema presudi, zločin je počinjen 27. avgusta prošle godine oko 23 časa puškom M-48 ispred kafe-bara "Bistro" u Kijevu kod Trnova. Navodi se da se toga dana Bunar umiješao u sukob između vlasnika kafe-bara "Bistro" Gorana Granića i Velibora Vaskovića. On je prema Vaskoviću ispalio hitac iz puške kada je čuo da prijeti Graniću i njegovoj porodici. Bunar je nakon ubistva pobjegao s mjesta zločina, ali se ubrzo predao MUP-u Kantona Sarajevo. Policiji je predao i pušku iz koje je pucao u Vaskovića.

Advokat Bunara, Dženita Homarac kazala je da će na ovu presudu uložiti žalbu Vrhovnom sudu Republike Srpske, jer smatra da se radi o nužnoj odbrani drugih.

- Bunar je pucao da bi odbranio prijatelja Gorana Granića i njegovu kćerku, kojima je ubijeni Vasković prijetio pištoljem. Prilikom utvrđivanja krivice i kazne sud nije cijenio tu činjenicu u dovoljnoj mjeri - rekla je Homarac.

Granić je izjavio da su mu braća Velibor i Dalibor Vasković prijetili i čak ga pokušali ubiti.

- Bunar im je spasio život. Vaskovići su došli u kafić i prijetili pištoljem meni i porodici. Istrčao sam iz kafane, a oni za mnom. Velibor je podigao pištolj prema meni, da me ubije i tada je pucao Bunar - rekao je Granić.

Ubijeni Velibor Vasković i njegov ubica Bunar poznati su policiji. Vasković je hapšen više puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana