Bračni par Stojić nema pokriće za svu imovinu

Nebojša Tomašević
Bračni par Stojić nema pokriće za svu imovinu

Banjaluka - Vještak tužilaštva ekonomsko-finansijske struke Radivoje Ikonić kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da supružnici Mirko i Ljiljana Stojić nemaju zakonsko pokriće za imovinu stečenu od 2002. do 2010. godine u vrijednosti od oko 310.800 maraka.

On je ovo kazao na ročištu za trajno oduzimanje imovine stečene krivičnim djelom vlasništvo Ljiljane Stojić i objasnio da je do tog podatka došao analizirajući prihode, troškove i njihovu cjelokupnu imovinu.

Prema Ikonićevim riječima, Stojićevi su ukupno od 2002. do 2010. godine imali legalne prihode u iznosu od oko 185.818 maraka, dok su im troškovi iznosili oko 117.838 maraka. Kazao je da je utvrdio da su Stojićevi u tom periodu imali i oko 135.324 marke prihoda za koje nije utvrdio izvor, kao i da na neke prihode nisu prijavili i platili porez.

Punomoćnik Ljiljane Stojić, advokat Dragan Radović, tokom višečasovnog ispitivanja vještaka ukazao je da je on neke iznose pogrešno sabrao i da nema dokaze za sve ono što je iznio u nalazu. Specijalni tužilac Svjetlanka Bijelić kazala je da će nalaz vještaka biti promijenjen ukoliko bude osnovanih prigovora. Zbog toga je suđenje i ispitivanje vještaka prekinuto. Sudija Olga Pantić zakazala je nastavak suđenja za 12. jun.

Specijalno tužilaštvo zatražilo je 31. januara ove godine od Okružnog suda da se trajno oduzmu dva stana i dvije garaže vlasništvo Ljiljane Stojić, supruge Mirka Stojića, koji je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora zbog više zloupotreba službenog položaja počinjenog u vrijeme dok je obavljao funkciju generalnog sekretara predsjednika RS tokom 2007. i 2008. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana