Braća Šimić se odrekla majke

Agencije
Braća Šimić se odrekla majke

Sarajevo - Suđenje braći Mati (44) i Blagi (37) Šimiću iz Gruda, optuženim za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila prodajom droge, počelo je juče u Sudu BiH čitanjem optužnice i uvodnom riječi tužioca Saše Sarajlića.

Mate Šimić je optužen i za ugrožavanje bezbjednosti, zbog prijetnji koje je uputio policijskom komesaru MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Zoranu Galiću.

Prilikom saopštavanja ličnih podataka optuženih, obojica braće su izjavili da nemaju majku. To su izjavili jer je njihova majka odlučila da svjedoči protiv njih.

U optužnici je navedeno da je od 2004. do 2007. godine Mate organizovao grupu kojoj su pristupili njegov brat Blago, Ivan Kolobarić i druge njima poznate osobe sa ciljem šverca skanka iz BiH u Hrvatsku. Tom prilikom su koristili razne automobile te prelazili granicu sa Hrvatskom mimo graničnih prelaza. Sa Kolobarićem su se sastajali na benzinskim pumpama u blizini Imotskog u Hrvatskoj. Potom su se Blago Šimić i Kolobarić u dva vozila zaputili prema predgrađima Zagreba, te isporučivali drogu njima poznatoj osobi, koja je mlađem Šimiću isplaćivala 20.000 ili 27.000 kuna zavisno od količine. Grupa je od 2004. do 2007. godine na isti način prebacivala drogu, čije je krajnje odredište bio Šibenik.

U njihovoj kući 17. decembra prošle godine pronađeno je deset i po kilograma marihuane, kao i 11 štapina sa eksplozivom. Matu terete i da je 30. novembra 2011. zaprijetio Galiću "da će mu letjeti glava, da će mu se dogoditi veliko zlo, da će dovesti vehabije koje će silovati njegovu suprugu i đecu, i da će njega vezati i natjerati da to gleda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana