Bombašu ponovo sude za pokušaj ubistva supruge

Nebojša Tomašević
Bombašu ponovo sude za pokušaj ubistva supruge

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je u Okružnom sudu Istočno Sarajevo Mladen Ćosić osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović je kazala da je nakon ukidanja presude slučaj vraćen na ponovno suđenje u Okružni sud Istočno Sarajevo.

- Vijeće je uvažilo žalbu branioca osuđenog i odlučilo da se suđenje u ovom predmetu treba ponoviti - rekla je Despotovićeva.

Prema prvostepenoj presudi, Ćosić je 5. jula 2014. godine pokušao da ubije svoju suprugu Biljanu aktiviravši bombu između njih dvoje. Tom prilikom povrijeđeni su oboje i duže vrijeme su proveli u bolnici oporavljajući se od povreda. Biljana je tad zadobila veliki broj rana od gelera, povredu oka, otvoreni prelom noge i povredu tetive. Ćosićeve povrede bile su opasne po život pa je on neko vrijeme bio priključen na aparate za održavanje života. Zadobio je prostrelne rane od gelera po stomaku i rukama.

Sve se desilo ispred tržnog centra "Tom" u Palama gdje radila Biljana. Ćosić je došao pred centar oko 14.30 časova i pozvao suprugu da izađe da popričaju. Kada je ona izašla, došlo je do žestoke svađe, tokom koje je Ćosić bacio bombu između njih.

Prema nezvaničnim informacijama koje su se mogle čuti, motiv za pokušaj ubistva bila je ljubomora. Đosić, navodno, nije mogao da preboli njihov rastanak.

- Biljana ga je ostavila i nije htjela da žive zajedno. On to nikako nije mogao da podnese - rekao je izvor koji je bio uključen u istragu ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana