Bombaš ubica vozača Autoprevoza još godinu na liječenju

Sanja Amidžić
Bombaš ubica vozača Autoprevoza još godinu na liječenju

Banjaluka - Željku Stevanoviću (49) iz Banjaluke, koji je u neuračunljivom stanju bombom usmrtio vozača "Autoprevoza" Boru Topića (55) u Banjaluci, za još godinu produžena je mjera prisilnog smještaja i obaveznog psihijatrijskog liječenja na klinici u Sokocu.

Stefanović je zbog ovog ubistva osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na šestomjesečni prisilni smještaj u klinici zatvorenog tipa u Sokocu u junu prošle godine.

Presudom je ostavljena mogućnost da se ova mjera produžava na osnovu nalaza psihijatrijskih vještaka. Najnoviji nalaz je pokazao da postoji potreba da Stevanović i dalje ostane na liječenju.

Prema navodima u presudi, Stevanović je 13. marta 2014. godine, na stajalištu kod Poljoprivredne škole u banjalučkom naselju Lazarevo, u autobus "Autoprevoza" ubacio ručnu bombu od čije je eksplozije poginuo vozač Boro Topić.

Usljed eksplozije povrijeđeni su putnici Goran Pećanac i Ivan Ivanović. Ubica je tada pobjegao, a uhapšen je 14. marta. U presudi je navedeno da je Stevanović toga dana u blizini banjalučke Poljoprivredne škole sačekao gradski autobus na liniji broj 2, Banjaluka - Trn. Došao je na stajalište i kada je Topić otvorio vrata da primi putnike, Stevanović je ubacio bombu na njegovo sjedište i pobjegao. Bomba je eksplodirala u Topićevoj lijevoj ruci kada je pokušao da je izbaci napolje. U obrazloženju presude sudija Pane Gavrić rekao je da je sudsko vijeće prihvatilo nalaze vještaka tužilaštva i odbrane da je Stevanović ubistvo počinio u neuračunljivom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana