Bokan negirao krivicu za pokušaj ubistva

Nebojša Tomašević
Bokan negirao krivicu za pokušaj ubistva

Banjaluka - Bogdan Bokan (33) iz Banjaluke u petak je u banjalučkom Okružnom sudu negirao krivicu da je 8. februara 2008. godine pokušao da ubije sugrađanina Vesu Medića, koji je ubijen u avgustu prošle godine.

Medića je poslije svađe početkom avgusta prošle godine nožem ubio Dario Mirjanić (24), koji je zbog ovog krivičnog djela osuđen u decembru iste godine na osam godina zatvora.

Prema optužnici, Bokan se tereti da je Medića ranio 2. februara 2008. godine u prostorijama Sokolskog doma u noćnom klubu "Old kafe". Navodi se da je on tada iz "češke zbrojovke" ispalio dva hica prema separeu gdje je bio Medić. Tom prilikom ugrozio je i živote Z. I., L. R., B. A. i Ž. R., koji su sjedjeli u istom separeu u neposrednoj blizini Medića. Tada je jedan hitac Medića pogodio u rame i lakše ga povrijedio, a drugo zrno se zabilo u kožni naslon fotelje. Bokan se prije pucnjave posvađao sa Medićem u noćnom klubu "Kruna". Bokan i pokojni Medić odranije su poznati policiji po krivičnim djelima, učešću u tučama i pucnjavama. Njih dvojica su bili osumnjičeni da su učestvovali u premlaćivanju poslovođe noćnog kluba "Opijum" u banjalučkom hotelu "Bosna" Strahinje Grahovca (24) u julu 2011. godine. Sa njima je tada bio i Đorđe Ćulum. Bokan je tokom 2009. godine bio uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na policijskog inspektora.

Bio je 1998. godine u banjalučkom Osnovnom sudu osuđen na sedam mjeseci zatvora, a uslovno na godinu zbog učešća u tuči. Zatim je u istom sudu osuđen 2001. godine zbog nanošenja tjelesnih povreda na sedam mjeseci zatvora, uslovno na tri godine. U Osnovnom sudu Novi Sad osuđen je na pet mjeseci zatvora, a uslovno na dvije godine zbog falsifikovanja. U banjalučkom Osnovnom sudu osuđen je  2003. godine na novčanu kaznu od 700 maraka zbog nanošenja tjelesnih povreda. U Okružnom sudu Banjaluka 2008. godine bio je osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana