Bludniku tri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Bludniku tri godine zatvora

Banjaluka - Drago Marčetić (59) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog polnog nasilja nad djetetom.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite žrtve, dok je objava presude bila javna. Marčetić je osuđen jer je u novembru 2013. godine počinio polno nasilje nad tada desetogodišnjom djevojčicom iz Banjaluke. U presudi se navodi da je Marčetić 26. novembra 2013. godine došao u stan u kojem je djevojčica živjela sa roditeljima u banjalučkom naselju Starčevica. Kada je ostao nasamo sa djevojčicom, on joj je zavukao ruku pod bluzu. Nakon nekog vremena djevojčicu je pozvao da s njim ide da pogledaju njegov automobil. Obećao joj je da će je odvesti do zlatare i da će joj kupiti prsten. Kada su ušli u automobil, on je zaključao vrata i nasrnuo na djevojčicu ljubeći je u usta i po licu. Djevojčica mu se opirala, ali on je nije puštao već je nastavio da je ljubi i liže. U jednom trenutku skinuo je sa sebe pantalone i gaće, ali tada je djevojčica nekako uspjela da otvori vrata vozila pa je pobjegla. Na ulazu u svoju zgradu srela je oca koji je vidio da nešto nije u redu, pa je napasnik otkriven i uhapšen.

Obrazlažući presudu, sudija Pantić je kazala da je vijeće ublažilo kaznu optuženom zbog nekoliko olakšavajućih okolnosti na njegovoj strani.

- Kao olakšavajuće za optuženog sud je cijenio korektno ponašanje tokom postupka, neosuđivanost te protek vremena od činjenja djela. Pri odmjeravanju kazne u obzir je uzeta i brojnost radnji koje je počinio, kao i nesrazmjer u godinama između njega i žrtve - objasnila je sudija Pantić.

Presudom je Marčetić obavezan na plaćanje sudskih troškova. On se branio sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana