Bjeljac u pismu traži oproštaj od supruge ubijenog

Nebojša Tomašević
Bjeljac u pismu traži oproštaj od supruge ubijenog

Banjaluka - Milutin Bjeljac (50) iz Laktaša, koji je optužen za ubistvo pukovnika Vojske RS Milana Atlagića (64), napisao je pismo u kojem se izvinjava supruzi ubijenog Milki Atlagić i traži da mu oprosti.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu u nastavku suđenja Bjeljcu saopštila predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović.

Ona je kazala da optuženi u pismu Milku zove "Moj drug Miko" i tražila od nje da to objasni.

Atlagićeva je kazala da su njena majka i ona, a i cijela porodica  mnogo pomagali optuženom i da je njega možda zbog toga grizla savjest.

- On me smatrao velikim drugom i jednom prilikom je rekao da ne bi bio živ da moje majke i mene nije bilo. S njim smo imali korektne i dobre odnose. Boli nas to što ne vidimo da se kaje - kazala je Milka Atlagić i istakla da trži njegovo krivično gonjenje i kažnjavanje optuženog.

Vještak Veselka Bjelaković juče je na poziv suda dodatno objasnila svoj nalaz u kojem je navedeno da je optuženi u vrijeme ubistva imao 3,58 promila alkohola u krvi. Ona je kazala da činjenica da je optuženi poslije ubistva popio čašu rakije, kako je rekao, ne mijenja njeno mišljenje da je on u vrijeme ubistva bio u stadijumu prepitosti.

Bjeljac je optužen da je poslije kraće svađe hicima iz pištolja ubio Atlagića ispred njegove vikendice u Slatini 3. avgusta prošle godine. On je ispalio četiri hica, od kojih su  dva pogodila nesrećnog Atlagića, koji je preminuo dva časa kasnije u bolnici. Vještačenjem je utvrđeno da je Bjeljac u Atlagića pucao sa udaljenosti oko 80 centimetara. Osim za ubistvo Bjeljac se tereti za nedozvoljeno držanje oružja jer je nezakonito posjedovao vojničku pušku "M-76".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana