Bivšoj manekenki godina zatvora

Goran Obradović
Bivšoj manekenki godina zatvora

Sarajevo - Bivša sarajevska manekenka Nina Hastor (38) osuđena je u Kantonalnom sudu u Sarajevu na godinu zatvora nakon što je sklopila sporazum o priznanju krivice za izazivanje saobraćajne nesreće.

Tužilac Lejla Hasanbegović predložila je na posljednjem sudskom ročištu 9. januara da manekenki bude izrečena jednogodišnja zatvorska kazna, što je prihvatila i odbrana poslije sedmodnevnog razmatranja sporazuma. Sud je prihvatio sporazum i optuženoj izrekao kaznu zatvora koju su dogovorili odbrana i Tužilaštvo.

U presudi je navedeno da je Nina Hastor 8. marta prošle godine u ulici Deveta transverzala u Sarajevu vozila automobil "alfa romeo" bez vozačke dozvole.

- Ona se kretala brzinom od oko 86 kilometara na čas, kada je izgubila kontrolu nad vozilom, skrenula sa kolovoza i udarila u metalni stub ulične rasvjete - navedeno je u presudi.

Od siline udara Nina Hastor i njen saputnik Irfan Rondić ostali su prikliješteni u vozilu te je pozvana vatrogasna brigada, čiji su pripadnici morali rezati lim kako bi izvukli povrijeđene. Rondić je preminuo od povreda tkiva mozga i višestrukog preloma, a Nina Hastor je prošla sa prelomom lijeve natkoljenice.

Tužilaštvo je prilikom sklapanja sporazuma sa odbranom uzelo u obzir da optužena ranije nije bila osuđivana i da je samohrana majka trogodišnje djevojčice. Takođe, na sklapanje sporazuma je uticala činjenica da je u trenutku nesreće bila u stanju smanjene uračunljivosti.

Njen advokat Edin Suljić nije imao primjedaba na donesenu presudu, osim molbe da se uzme u obzir teška ekonomska situacija bivše manekenke prilikom plaćanja visokih sudskih troškova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana