Bivšoj djevojci pucao u glavu

Nebojša Tomašević
Bivšoj djevojci pucao u glavu

Banjaluka - Darko Repac (28) iz Novog Grada hicem u glavu iz neposredne blizine 15. aprila ove godine ubio je svoju bivšu djevojku Ernestinu Jujić (33) iz Prijedora, sa kojom ima dvomjesečnu bebu. Ubistvo se desilo nakon što ga je ona zatekla sa drugom djevojkom Marijom D. (22).

Ovo je juče na početku suđenja Repcu u banjalučkom Okružnom sudu izjavio tužilac Ljubo Macanović.

U optužnici se navodi da je 15. aprila ove godine Jujićeva sa bebom došla u stan Repca u Vidovdanskoj ulici u Novom Gradu oko 23 časa i zatekla ga sa Marijom D. Tada su se posvađali, a Jujićeva i Marija D. su se i potukle i poslije nekog vremena napustile stan. Repac je zatim pozvao Jujićevu putem mobilnog telefona i nakon što se ona vratila u stan, odvukao je u sobu i pucao joj u glavu.

Svjedočenje Marije D. juče pred sudskim vijećem bilo je zatvoreno za javnost. Njen otac Marko D. ispričao je da ga je pokojna Jujićeva u nekoliko navrata pozivala putem fiksnog telefona i prijetila da će ubiti njegovu kćerku jer je "u vezi sa optuženim."

Marko je kazao da je kobne noći prije ubistva dobio poziv od pokojne Ernestine Jujić.

- Rekla mi je da je moja kćerka kod Repca i ja sam otišao sa sinom da je tražim. Kćerku sam zatekao u parku pored bolnice, krvavu. Imala je ugriz na prstu i povredu glave. Rekla je da je povrijedila Jujićeva. Sutradan sam čuo šta se dogodilo sa Jijićevom - ispričao je Marko D.

Ljekar u Službi hitne pomoći Slavica Vojinović-Lončar kazala je da je teško ranjenu Jujićevu u hitnu dovezao Repac i da je bio zabrinut za nju.

- Govorio joj je "Ljubavi, pomoći će ti, preživjećeš". Kazao je i da je u stanu ostala beba, pa je otišao po nju i dovezao je. Zatim je nazvao svoju sestru i rekao joj da dođe po bebu, jer je Ernu upucao u glavu - ispričala je Vojinović-Lončar.

Osim za ubistvo, optužnica Repca tereti i da je dan poslije zločina pobjegao iz Policijske stanice u Novom Gradu. On je uhapšen 17. aprila i od tada je u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana