Bivšoj djevojci ispalio hitac u lice

Nebojša Tomašević
Bivšoj djevojci ispalio hitac u lice

Banjaluka - Darko Repac (28) iz Novog Grada ubio je bivšu djevojku Ernestinu Jujić (33) iz Prijedora, sa kojom ima dvomjesečnu bebu, nakon što joj je prislonio pištolj na obraz i ispalio jedan hitac, pokazali su dokazi koji su izvedeni u petak tokom suđenja u banjalučkom Okružnom sudu.

Vještak specijalista sudske medicine Željko Karan objasnio je da je obdukcijom utvrdio da su na licu Jujićeve ostali tragovi "usta cijevi" pištolja i garež.

- To ukazuje da je u nju pucano iz apsolutne blizine, odnosno da je oružje prislonjeno na njeno tijelo i tada pucano - rekao je Karan i dodao da ne može da objasni položaj u kojem su bili Repac i Jujićeva u trenutku ubistva.

Karan je još istakao da je Jujićeva preminula usljed velikog iskrvarenja koje je prouzrokovao hitac i naglasio da takvu povredu ne bi mogla da preživi ni da je bila na operacionom stolu.

Vještak Đorđe Oyaković izjavio je da je utvrdio da su na rukama optuženog otkriveni tragovi baruta, što ukazuje da je pucao iz vatrenog oružja. Kazao je da su tragovi baruta nađeni i na njegovoj odjeći i yemperu ubijene Jujićeve na dijelovima oko vrata. Objasnio je da tragovi na yemperu Jujićeve ukazuju da je u nju pucano iz apsolutne blizine u glavu.

Vještak za mehanička vještačenja Željko Popović istakao je da je utvrdio da je hitac koji je usmrtio Jujićevu ispaljen iz pištolja marke "makaro", devet milimetara, koji je oduzet od optuženog. Vještak hemijsko-biološke struke Veselka Bjelaković naglasila je da su optuženi Repac i ubijena Jujićeva u trenutku kobnog događaja bili trijezni.

Prema optužnici, Repac se tereti da je 15. aprila ove godine ubio Jujićevu hicem iz pištolja koji joj je tokom svađe ispalio u glavu. Navodi se da je Jujićeva sa bebom prethodno došla u stan njegove majke u Vidovdanskoj ulici u Novom Gradu i zatekla ga sa Marijom D. Tada su se posvađali, a Jujićeva i Marija su se potukle i poslije određenog vremena napustile stan. Repac je zatim pozvao Jujićevu putem mobilnog telefona i kada se ona vratila u stan, odvukao je u sobu i pucao joj u glavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana