Bivši policajac iz pošte ukrao 74.000 maraka

Nebojša Tomašević
Bivši policajac iz pošte ukrao 74.000 maraka

Banjaluka - Bivši policajac Vladimir Malić (32) iz Banjaluke, koji je optužen za pljačku 74.000 maraka iz poslovnice "Pošta Srpske" u banjalučkom naselju Vrbanja, i Jovan Jošilo, koji se tereti da mu je pomogao poslije pljačke, negirali su krivicu u banjalučkom Okružnom sudu.

Malić je optužen za krivično djelo razbojništvo, a Jošilo za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Prema navodima u optužnici, Malić je opljačkao poslovnicu "Pošta Srpske" u banjalučkom naselju Vrbanja u ulici Rade Radića 10. novembra 2009. godine zajedno sa još dvije zasad nepoznate osobe. Oni su maskirani fantomkama i naoružani automatskom puškom i pištoljima oko 7.40 časova nogama razvalili vrata na poslovnici pošte i ušli unutra.

U optužnici je navedeno da su odmah po ulasku oružje usmjerili prema radnicima, ženi S. M. i muškarcima B. A. i Š. S. te im naredili da legnu na pod uz povike: "Lezi dolje", "Daj novac", "Penzije su, znam da ima novca". Tom prilikom galameći uhvatili su S. M. za kosu i vukli je, a B. A. su udarili nogom. Poslije toga su sami uzeli novac i pobjegli. U pljački su koristili "audi 80". Jošilo se tereti da je poslije pljačke ove pošte 11. novembra pomogao Maliću da nabavi zdravstvenu knjižicu na lažno ime I. G. kako bi sanirao povrede koje je zadobio dok je prikrivao tragove pljačke. Navedeno je da je Malić poslije pljačke pošte u Vrbanji zapalio "audi 80" kojim su bježali i tom prilikom je zadobio opekotine. Na osnovu lažne zdravstvene knjižice na ime I. G, koju mu je obezbijedio Jošilo, Maliću je ukazana ljekarska pomoć u bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu.

Malić i Jošilo policiji su poznati odranije po činjenju krivičnih djela. Malić je bio pripadnik CJB Banjaluka, koji je prije nekoliko godina zbog teške povrede dužnosti suspendovan i otpušten s posla.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana