Bivši ministar odlikovao inspektore

Nebojša Tomašević
Bivši ministar odlikovao inspektore

Banjaluka - Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić, koji je juče bio svjedok odbrane inspektora CJB Banjaluka Marka Kovačevića, optuženog za šverc droge, izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je odlikovao Kovačevića i inspektora Srđana Radulovića za njihov rad.

Jovičić je kazao da je potpisao prijedlog za odlikovanje za uspješan rad na ime Kovačevića i Radulovića, a na prijedlog koji mu je dostavljen. Jovičić je svjedočio na nastavku suđenja u predmetu koji se, osim protiv Kovačevića, vodi i protiv policijskih inspektora CJB Banjaluka Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka zbog trgovine drogom i drugih djela.

- Oni su nagrađeni za uspješan rad. To što je neko dobio zahvalnicu i odlikovanje ne mora da znači da poslije toga nije mogao napraviti propust u radu - istakao je Jovičić.

Naglasio je da je obaviješten kada je otvorena istraga protiv optuženih inspektora CJB Banjaluka i kada su oni uhapšeni.

- O otvaranju istrage protiv grupe inspektora banjalučkog CJB obaviješten sam šest do devet mjeseci prije njihovog hapšenja. Nisam imao detalje, niti sam ih tražio, jer kao ministru mi i nije bio zadatak da se upuštam u operativne poslove policije. Obavještenja sam dobio od direktora policije Gojka Vasića i načelnika Uprave kriminalističke policije - rekao je Jovičić.

Specijalno tužilaštvo tereti Radulovića, Kovačevića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. godine do oktobra 2013. godine. Optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanja isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana