Beograd: Pljačkašima po 40 godina zatvora za ubistvo policajca

SRNA
Beograd: Pljačkašima po 40 godina zatvora za ubistvo policajca

Beograd - Viši sud u Beogradu osudio je danas na maksimalne kazne od po 40 godina zatvora Igora Kahvedžića /24/ i Borislava Delića /34/, jer su prilikom pljačke Komercijalne banke na Karaburmi sredinom oktobra 2011. godine ubili policajca Sašu Cvetića.

Oni su osuđeni na maksimalne kazne zatvora za krivično djelo teško ubistvo, jer su ubili policajca na dužnosti, kao i krivično djelo razbojništvo i po jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Delić je osuđen i zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Kahvedžić i Delić su 20. oktobra 2011. godine upali u Komercijalnu banku u Ulici Marije Gregoran i pokušali da je opljačkaju.

Međutim, policajci Slobodan Cvetić i njegov kolega Miodrag Filipović, zajedno sa klijentom banke Bojanom Gajićem, pokušali su da ih zaustave.

Oni su tada zapucali na njih. Prvo su ranili Gajića, a kada mu je u pomoć pritrčao Cvetić, otvorili su vatru i na njega i njegovog kolegu. Cvetić je preminuo nekoliko dana kasnije, dok su se dvojica ranjenih oporavila od povreda.

Tokom sudskog postupka, Kahvedžić i Delić branili su se da su zločin počinili pijani i drogirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana