Banjaluka: Trkajući se vozilom usmrtio pješaka

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Trkajući se vozilom usmrtio pješaka

Banjaluka - Igor Kosić iz Banjaluke negirao je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu za saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijedio Bojana Brkovića (21) iz Banjaluke, koji je preminuo od povreda.

Prema optužnici, nesreća se dogodila 14. avgusta 2012. godine u ulici Cara Dušana u Trnu, opština Laktaši. Do nesreće je došlo kada je Kosić vozeći "opel kadet" nedozvoljenom brzinom od 88 kilometara na čas naletio na Brkovića, koji je stajao na proširenju pored kolovoza.

Tom prilikom nesrećni mladić zadobio je nagnječenje mozga. Od tih povreda je preminuo dan kasnije u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

U optužnici je navedeno da se Kosić prije nesreće trkao sa drugim automobilom u naselju Trn.

- Vozeći "opel vektru" 14. avgusta pola časa iza ponoći Kosić je sustigao "golf 2" u ulici Cara Dušana u Trnu, te ga obišao velikom brzinom. Nakon toga vozač "golfa 2" je počeo jurnjavu za Kosićem. Njih dvojica tada počinju da se trkaju kroz naselje Trn. Kosić je vozeći velikom brzinom u jednom trenutku naišao na "golf 3", koji je vozio Bojan Lipić i koji je stajao na desnoj kolovoznoj traci kako bi u vozilo primio svog druga Brkovića. Kosić tada počinje da obilazi "golf 3" s desne strane i udara Brkovića koji je stajao na proširenju pored puta. Od siline udara Brković je "odletio" u vazduh i pao na vjetrobransko staklo "opela" koji je vozio Kosić, a zatim i na asfalt - stoji u optužnici.

Odmah poslije nesreće Brković je pao u komu i bez svijesti je prevezen u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka. Ljekari, nažalost, nisu uspjeli da ga spasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana