Banjaluka: Negirao krivicu za ubistvo beskućnika

Nebojša Tomašević
Banjaluka: Negirao krivicu za ubistvo beskućnika

Banjaluka - Veljko Sladojević (59) iz Banjaluke juče je u banjalučkom Okružnom sudu negirao krivicu za ubistvo beskućnika Vinka Kneževića (45) iz Piskavice kod Banjaluke

Sladojević je izjavio da se ne osjeća krivim, a tokom istrage je kazao da to ne bi uradio da nije bio pijan.

Prema  u optužnici Sladojević se tereti da je Kneževića ubio 23. februara u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici u Banjaluci. On je Kneževića ubio drvenom štakom i daskom kojima ga je udarao po tijelu dok on nije prestao da se pomjera.

Tijelo Kneževića pronađeno je u nedjelju, 24. januara, a Sladojević je uhapšen dan kasnije.

U optužnici se navodi da su prije ubistva Sladojević i Knežević zajedno pili alkoholna pića na banjalučkoj Gradskoj tržnici, gdje su se dogovorili da se ponovo sretnu u popodnevnim časovima. Dodaje se da su se Sladojević i Knežević po dogovoru sreli 23. februara oko 17 časova i otišli u napuštenu kuću u banjalučkoj ulici Vojvođanska jedan gdje su nastavili da piju. Popili su veću količinu rakije, a potom se posvađali.

Knežević je u jednom trenutku krenuo prema Sladojeviću koji ga je odgurnuo. Knežević je pao na pod, a Sladojević je uzeo drvenu štaku i udarao ga dok se nije polomila, a zatim je uzeo dasku i udarao ga dok nije prestao da se pomjera.

Sladojević je potom otišao u Gerijatrijski centar gdje je proveo noć, a sutradan se vratio u napuštenu kuću. Kada je vidio da Knežević leži nepomično i da je ispod njega krv on je uzeo drvenu štaku, čizme koje je koristio i dasku koje je  odnio  i bacio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana