Banjac negirao krivicu za ubistvo Jankovića

Nebojša Tomašević
Banjac negirao krivicu za ubistvo Jankovića

Banjaluka - Jugomir Banjac (29) iz Banjaluke izjasnio se danas u Okružnom sudu Banjaluka da nije kriv za ubistvo sugrađanina Vladimira Jankovića (27).

Banjac je optužen da je 25. februara ove godine oko 1.30 časova ubio Jankovića ispred noćnog kluba "Kantri" u banjalučkom naselju Ada. Osim ubistva, na teret mu je stavljeno i nanošenje teških povreda i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Prema navodima u optužnici, ubistvu je prethodila svađa sa grupom mladića u kojoj je bio i Janković. Navedeno je da se Banjac prvo posvađao sa Aleksandrom Đajićem ispred kluba "Kantri". Tokom svađe Banjac je šakom u glavu udario Đajića i oborio ga na beton. Đajić je od udarca zadobio potres mozga i teške povrede glave.

Banjac je poslije toga otišao do svog automobila i uzeo pištolj za koji nije posjedovao dozvolu. U tom trenutku mu je prišao Janković. Između njih je došlo do guranja, Banjac je ispalio dva hica prema Jankoviću, a jedan ga je pogodio u glavu.

Očevici su poslije ubistva ispričali da je Janković želio da zaštiti svog prijatelja Đajića. Rekli su da su neposredno prije ubistva Janković, Đajić i Đorđe Vavan došli do "Kantri kluba" i na ulazu sreli Banjca.

- Prilikom mimoilaženja na stepenicama Banjac je Đajiću, sa kojim je navodno i ranije imao nesporazuma, rekao: "Šta me gledaš?", a kada mu je ovaj uzvratio da ga ne gleda, on ga je udario šakom u glavu. Janković se umiješao da odbrani prijatelja, ali ga je Banjac ispred kafića ubio hicem iz pištolja - ispričali su očevici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana