Baka ubijenog četvorogodišnjeg dječaka promijenila iskaz

N. T.
Baka ubijenog četvorogodišnjeg dječaka promijenila iskaz

Sarajevo - Baka ubijenog dječaka Smaje Ćesira (4), Munira Lipa, izmijenila je ranije dat iskaz u Kantonalnom sudu u Sarajevu i kazala da je samo jednom čula unuka kako plače dok je bio s majkom i očuhom.

Ona je ranije izjavljivala da je dijete više puta plakalo u prostoriji u kojoj je bilo sa majkom Enom Lipa i očuhom Salihom Arnautovićem, koji su optuženi za ubistvo dječaka.

Baka Munira i njen suprug Emir Lipa terete se za nasilje u porodici i nanošenje lakih povreda.

Odgovarajući na pitanja odbrane, Munira je izjavila da se ona najviše brinula o Smaji i njegovoj starijoj sestri nakon što se njena kćerka Ena vratila u porodični dom od prvog supruga Suada Ćesira u maju 2013. godine.

- Smaju sam ponekad malo udarila prutom ili bih mu zaprijetila. Nikada ga nisam udarila nekim drugim predmetima. Kada se Arnautović doselio, Smajo je spavao u sobi sa njim i Enom - kazala je Munira Lipa.

Ona je ranije u istrazi izjavila da je dva ili tri puta iz sobe gdje je spavao Smajo noću čula neko lupetanje, a jednom i unukov plač. Smajo Ćesir ubijen je 25. februara prošle godine i utvrđeno je da je zlostavljan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana