Analiza DNK otkrila pljačkaše pošte

Nebojša Tomašević
Analiza DNK otkrila pljačkaše pošte

Banjaluka - Okružni tužilac Biljana Janković juče je u banjalučkom Okružnom sudu kazala da je pljačka 74.000 maraka iz poslovnice "Pošta Srpske" u banjalučkom naselju Vrbanja, za koju se tereti Vladimir Malić (32) iz Banjaluke, rasvijetljena na osnovu DNK vještačenja tragova.

Osim Malića optužen je i Jovan Jošilo, koji se tereti da mu je pomogao poslije pljačke.

Jankovićeva je na početku suđenja pred vijećem, kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, istakla da će materijalnim dokazima i saslušanjem svjedoka dokazati da su optuženi počinili djela za koja se terete. Jošilo i Malić, koji je bivši policajac, istakli su da nisu počinili krivična djela za koja se terete.

Prema navodima u optužnici, Malić je poslovnicu "Pošta Srpske" opljačkao 10. novembra 2009. godine sa još dvije za sada nepoznate osobe. Oni su maskirani fantomkama i naoružani automatskom puškom i pištoljima oko 7.40 časova nogama razvalili vrata poslovnice i ušli unutra. Potom su Malić i njegovi saučesnici oružje usmjerili prema radnicima, ženi S. M. i muškarcima B. A. i Š. S., te im naredili da legnu na pod i vikali: "Lezi dolje", "Daj novac", "Penzije su, znam da ima novca". Tom prilikom uhvatili su S. M. za kosu i vukli je, a B. A. su udarili nogom u međunožje. Poslije toga su uzeli novac i pobjegli. Do poslovnice "Pošta Srpske" dovezli su se "audijem 80". Malić je odmah poslije pljačke pošte zapalio "audi 80" i tom prilikom je zadobio opekotine.

Jošilo se tereti da je poslije pljačke ove pošte 11. novembra pomogao Maliću da nabavi zdravstvenu knjižicu na lažno ime Igor Golijan, na osnovu koje su mu sanirane opekotine u bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana