Advokatu kazna od 2.000 KM zbog nepoštovanja suda

Agencije
Advokatu kazna od 2.000 KM zbog nepoštovanja suda

Banjaluka - Sudija Olga Pantić u petak je ponovo izrekla novčanu kaznu od 2.000 maraka advokatu Jadranki Ivanović zbog nepoštovanja suda i nepokoravanju sudiji.

Sudija Pantić ovo je saopštila na nastavku suđenja inspektorima Poreske uprave RS Saši Blagojeviću (36)  i Draganu Nikiću (50) koji se terete za primanje mita kojem nije prisustvovala Ivanovićeva.

Pantićeva  je  Ivanovićevu prvi put kaznila sa 2.000 maraka na suđenju 15. aprila zbog nepoštovanja suda i sudije. Ovu odluku ukinuo je Vrhovni sud i vratio na novo odlučivanje. U petak je Pantićeva ponovo izrekla istu kaznu.

Nikić i Blagojević terete se da su od 7. novembra do 12. decembra prošle godine zahtijevali i uzeli 15.000 maraka mita od vlasnika preduzeća "Enjaković pilana" iz Bijeljine Vidosava Enjakovića. Oni su tražili mito da tokom kontrole njegove pilane ne bi obavili ono što su bili dužni da urade.

Radnica agencije "Vamark" iz Bijeljine koja je vodi poslovne knjige "Enjaković pilane" Slavica Damjanović kazala je na nastavku suđenja da su inspektori Nikić i Bajić dolazili i pregledali poslovne knjige  pilane.

- Dolazili su tri puta i izuzimali završne račune unazad pet godina, kao i lager listu. Neko od njih je rekao da će oni samo utvrditi činjenično stanje a da će doći prava kontrola koja će naložiti dalje mjere - rekla je Damjanovićeva.

Ona je dodala da vlasnik "Enjaković pilane" Vidosav Enjaković nije redovno plaćao doprinose na lična primanja.

Preslušani su i snimljeni razgovori između inspektora Blagojevića i Vidosava Enjakovića. U jednom razgovoru Enjaković je rekao Blagojeviću da će "otići po pare, da se nađu kasnije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana