Advokat Tomić i lovac Božić zakopali ratne sjekire

Ljiljana Aleksić
Advokat Tomić i lovac Božić zakopali ratne sjekire

Bijeljina - Advokat Duško Tomić i sekretar Lovačkog udruženja "Semberija" Radenko Božić pomirili su se u Okružnom sudu u Bijeljini i povukli tužbe zbog međusobne tuče čime je okončan sudski postupak koji se vodio protiv njih.

Tomić i Božić potukli su se u aprilu prošle godine u kancelariji "Semberije". Nakon tuče obojica su savili tabak i podnijeli tužbe zbog napada i nanošenja povreda. Tomić je tada tvrdio da ga je napao Božić, dok je ovaj to negirao i kazao da je on bio žrtva napada.

Tomić je kazao da je tužbu povukao jer smatra da se postupci poput ovog mogu rješavati i mirnim putem.

- Božić mi je  pomogao tokom 1994. godine za vrijeme rata i  zahvaljujući njemu ostao sam živ. Ovaj slučaj okončan je tako da se on meni izvinio i mi smo postupak riješili mirnim putem. Ako tražim od svog klijenta Dragana Čavića, lidera NDP-a, da se pomiri sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom  zašto se ne bi pomirio sa svojim komšijom Radenkom Božićem bez obzira na posljedice - pojasnio je Tomić. Nije želio da se prisjeća događaja ali je kratko prokomentarisao da se sve dobro završilo.

-        U svakom slučaju ja sam ostao bez dva zuba, ali mogao sam tokom rata ostati bez glave. Imam glavu zahvaljujući mom komšiji i hvala mu - rekao je Tomić i zaključio: "Alal mu dva zuba, sačuvao mi je glavu".

Božić je izjavio da je slučaj okončan na obostrano zadovoljstvo.

- Moji djedovi su me učili da je ljudski griješiti, ali i praštati. Obojica smo napravili grešku, nešto je u nama puklo. Nije trebalo da se to dogodi, ali nije ni bilo nešto toliko veliko  da se ne može okončati mirnim putem - rekao je Božić. Kako smo saznali, ni jedna od strana u ovom postupku nije tražila odštetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana