11 godina robije za dvostruko ubistvo

Večernje novosti
11 godina robije za dvostruko ubistvo

Smederevo -- Milorad Filić (27) koji je u januaru ove godine pijan i pod dejstvom droga automobilom ubio Anđelu Stanimirović i Miloša Filića, osuđen je na 11 godina zatvora.

 

Šesnaestogodišnja Anđela i devetnaestogodišnji Miloš ubijeni su dok su stajali na trotoaru.

Vijeće Višeg suda u Smederevu, kojim predsjedava sudija Dragoslav Milanović, u četvrtak je Milorada Filića oglasilo krivim zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i neovlašćenog držanja opojnih droga i osudilo nepravosnažno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

Makismalna kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora.

"Ovo je bio jedan mučan proces, dva mlada života su nepovratno izgubljena, i nikakva kazna ne može ih vratiti. Sud se trudio da savesno, zakonito i profesionalno odmeri dokaze i kaznu", kazao je sudija Milanović.

Stravična nesreća dogodila se 23. januara ove godine oko 22:00 časa u Ulici crvene armije kada je Filić izgubio kontrolu nad vozilom, izletio na trotoar i pokosio mladića i djevojku koji su nastradali na licu mjesta. Filić je vozio brzinom od 97, 6 kilometara na čas, imao je dva promila alkohola u krvi i bio je pod uticajem opijata marihuane.

Vozač golfa ranije je imao 11 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Od toga čak šest zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Dva puta mu je izricana mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Kobne noći vozio je neregistrovani automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana