Zvornik: Otkriveno šest ilegalnih migranata

Srna
Foto: Ilustracija

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je danas da je na području ove uprave u novembru otkriveno šest ilegalnih migranata, dok su u istom mjesecu prošle godine evidentirana 94 migranta.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da u ovom periodu migranti na području Policijske uprave Zvornik nisu napravili nijedno krivično ili prekršajno djelo, te da nije bilo prekršaja ni krivičnih djela u kojima su žrtve bili migranti.

Prema njegovim riječima, na putevima koje pokriva Policijska uprava Zvornik u novembru je evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda, što je manje za četiri saobraćajne nezgode ili devet odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

"Od ukupno 40 saobraćajnih nezgoda, šest je bilo sa povrijeđenim licima, što je manje za sedam saobraćajnih nezgoda u odnosu na novembar prošle godine", rekao je Erkić i dodao da su od šest, dvije saobraćajne nezgode bile sa teško i četiri sa lakše povrijeđenim licima.

On je dodao da su bile i 34 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

Erkić je rekao da je u novembru kontrolisano 776 vozača i vozila i izdato 1.244 prekršajnih naloga, dok su iz saobraćaja isključena 22 vozila i 54 vozača, od kojih je 38 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Ističući da su dva vozača isključena iz saobraćaja zbog odbijanja da se podrvgnu alkotestiranju, Erkić je rekao da je i vozač koji je bio pozitivan na droga-test isključen iz saobraćaja.

"Iz saobraćaja je isključeno i sedam vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga i četiri vozača zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje", rekao je Erkić i dodao da je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane, kao i jedan vozač zbog ostalih radnji u saobraćaju.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u novembru evidentirano 57 krivinih djela, što je za 16,3 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Savić je dodao da je među evidentirnim krivičnim djelima 51 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

On je rekao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena 53 izvještaja protiv 55 lica, od kojih su 13 povratnici u vršenju krivičnih djela, kao i tri maloljetna lica.

"Materijalna šteta koja je pričinjena ovm krivičnim djelima inosila je 73.712 KM", rekao je Savić.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da je stanje ukupne bezbjednosti na području ove uprave u novembru bilo zadovoljavajuće.

On je nalasio da nije bilo krivičnih djela koja bi mogla da izazovu veću pažnju javnosti, niti je bilo prekršaja javnog reda i mira u kojima je učestvovalo više lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana