ŽRS se oglasile o nesreći: Žena bila na pruzi, mašinovođa učinio sve da spriječi udar

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA – Željeznice Republike Srpske potvrdile su da je danas u 9.30 časova na otvorenoj pruzi između željezničkih stanica Čelinac i Vrbanja (naselje Debeljaci) putnički voz koji je saobraćao na relaciji Doboj - Banjaluka, naletio na ženu, koja se u tom trenutku nalazila na kolosijeku.

-Mašinovođa je uvidjevši žensku osobu kako prelazi prugu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost nezgoda i vanredni događaj nije mogao izbjeći. Na lice mesta po prijavi vanrednog događaja, izašle su nadležne službe Hitne pomoći, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS – navode u ovom preduzeću.

Uviđaj je u toku, dodaju, a lice koje je povrijeđeno u ovom vanrednom događaju odvezeno je ambulatnim kolima službe Hitne pomoći Banjaluka.

IZ ŽRS i ovaj put apeluju i upozoravaju građane na obavezno poštovanje propisa, zabranu hodanja prugom i zadržavanja na kolosijecima, kao i na obavezno poštovanje  zabrane prilaska pruzi na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

-Željeznička pruga prelazi se isključivo na mjestima gde je to dozvoljeno i predviđeno. Pješaci, kao i svi drugi učesnici u saobraćaju su u obavezi da poštuju signalizaciju i znakove upozorenja kraj pruge, te da se ne kreću po pruzi.

Samo poštovanjem propisa, signalizacije i upozorenja, odgovornošću prema sebi i drugima, mogu se spriječiti nesreće i sačuvati ljudski životi – navode u ŽRS.     

Žena je ona prevezena u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske.

Žena koju je jutros udario voz u banjalučkom naselju Debeljaci primljena je u Urgentni centar i u toku je dijagnostika njenog zdravstvenog stanja, rečeno je u UKC-u.

- Nakon dijagnostike biće poznato više informacija o njenom zdravstvenom stanju - naveli su iz UKC-a za Srnu.

Hitna pomoć je ženu dovezla u 10.35 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana