“Znao sam da Turković planira da me ubije”

Goran Obradović
“Znao sam da Turković planira da me ubije”

Sarajevo - Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju Zijadu Turkoviću i njegovoj zločinačkoj organizaciji Naser Keljmendi kazao je juče u sudnici da je bio upoznat da je Turković planirao da ga ubije na svadbi njegovog sina u Sarajevu.

- Imao sam informacije od pouzdanih izvora da se sprema eksplozija na svadbi moga sina i da Turković planira da ubije mene i moju porodicu. Imali smo jako obezbjeđenje tako da ništa od toga nije bilo - kazao je Keljmendi i dodao da je na svadbi bilo oko 300 gostiju.

Keljmendi je kazao da mu je Isljam Kalender, svjedok pokajnik u “slučaju Turković”, detaljno ispričao na koji je način Turković želio da ga likvidira.

- Vjerovao sam mu jer se to poklapalo sa mojim saznanjima. Kada je pričao on je bio sav isprepadan. Kazao je da je Turković planirao sa Lakićem i Rajkom da postavi bombu. Govorio je: “Oni su zaduženi za vas. Vi ne znate ko je Zijad Turković” - rekao je Keljmendi.

Keljmendi je kazao da ga je sa Turkovićem 2002. godine upoznao Muhamed Ali Gaši.

- Sa Turkovićem nisam u dobrim odnosima od 2003. godine kada je na mene pucao u hotelu “Holidej in” - rekao je Keljmendi, kojeg mediji navode kao jednog od najjačih kriminalaca u regionu.

Turković je kazao da je Keljmendija pokušao da likvidira po narudžbi predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH i vlasnika “Avaza” Fahrudina Radončića.

- Zato je kriv Fahrudin Radončić, tvoj prijatelj. On je naručio i finansirao tvoju likvidaciju. Žao mi je što sam prihvatio nalog od Fahre Radončića i njegovih nalogodavaca da tebi radim o glavi - kazao je Turković.

Prema navodima optužnice, optuženi Milenko Lakić i Rajko Milovanović, koji je kasnije ubijen, trebalo je da postave eksplozivnu napravu na svadbi i da ubiju Keljmendija. U optužnici se navodi da je Semir Cerić Koke, koji je pjevao na svadbi, Turkoviću SMS-om javio da je na svadbi prisutan i Keljmendi.

- Koke je rekao da hoće da ide sa svadbe ranije. Ja sam mu rekao da još ostane. Kada sam ga zadržao djelovao je zbunjen i uzbuđen - rekao je Keljmendi i dodao da je poslije hapšenja Turkovića od njegove supruge Šejle preko posrednika dobijao prijeteće poruke.

Sukob

Atmosfera u sudnici bila je maksimalno naelektrisana, a u jednom trenutku došlo je do sukoba između Keljmendija i Lakića.

- Nemoj ti upirati prst. Imao si priliku da me ubiješ ranije - kazao je Keljmendi.

Lakić je zatim dobacio nešto Keljmendiju, a ispostavilo se da mu je opsovao majku na albanskom jeziku.

- Mi preko toga ne prelazimo - zaprijetio je Keljmendi.

Turković je sukob ispratio glasnim smijehom zbog čega je izbačen iz sudnice, a Lakić je kazao da želi da u zapisnik uđe da mu je Keljmendi prijetio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana