Zeničanin brutalno ubio strica u Planinarskom domu “Čolan”: Rođaku javio da mu je zaklao oca

Nebojša Tomašević
Foto: Agencije

ZENICA - Almin Kolić (29) iz Zenice, osumnjičen da je tokom tuče nožem brutalno usmrtio strica Redžiba Kolića zvanog Kole (52), nakon zločina sinu žrtve je putem mobilnog telefona poslao poruku da mu je zaklao oca.

Ovaj stravični zločin desio se u nedjelju popodne u Planinarskom domu “Čolan” kod Zenice, gdje su se stric i sinovac posvađali. Prema nezvaničnim informacijama, policija je za osumnjičenim tragala sat i po, a on je za to vrijeme sinu ubijenog Redžiba, Kenanu, poslao SMS poruku u kojoj je napisao: “Ubio sam ti oca i neće više živjeti, zaklao sam ga”.

Redžib i Almin su se posvađali, navodno, oko planinarskog doma, a zatim i potukli. Tokom obračuna Redžib je udario Almina, a ovaj je izvukao mesarski nož kojim ga je ubo, usljed čega je nesrećni čovjek iskrvario na smrt. Sin ubijenog Redžiba Kenan Kolić za medije je ispričao šta se dogodilo kobne noći i šta je prethodilo zločinu.

- Prije tri sedmice taj rođak Almin je zapalio dom, a otac i još neki ljudi su to popravili. Nedavno je taj rođak nazvao mog oca i rekao da će doći i da će to opet sve zapaliti. Otac je u nedjelju ranom zorom otišao u lov, a po povratku u dom Alminu je rekao “da nema on ništa s domom i da se s njim niko neće svađati”. Almin mu je rekao: “Nemaš ti s ovim ništa i ja ću ga zapaliti” - kazao je Kenan. 

Dodao je da je tada došlo do žestoke svađe između Redžiba i Almina.

- Kako su se pogurali, otac je njega udario. Almin se prepao i povukao se. Kada je otac krenuo na vrata i izašao do auta, Almin ga je udario velikim mesarskim nožem i pobjegao. Svjedoci su rekli da je otac samo kleknuo i rekao: “Joj, ubo me je puno” - ispričao je Kenan.

Istakao je da su drugi rođaci njegovog oca Redžiba ubacili u vozilo, ali je tu i iskrvario.

- Rođak ga je kasnije odvezao do Hitne pomoći. Almin je pobjegao s mjesta zločina, a ja sam bio u gradu, na poslu. Pozvali su me i rekli: “Otac ti je imao problem, tuču…” Kada sam stigao do Hitne, vidio sam da je otac mrtav. Bio je bukvalno rasječen, skoro prepolovljen - kazao je Kenan.

Prema njegovim riječima, Almin je prije mjesec i po pisao Kenanu da će ubiti Redžiba. Iza ubijenog su ostala tri sina.

Izvještaj

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, navodeći inicijale, saopštili su da će osumnjičeni Almin Kolić nakon ispitivanja biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

- A. K. (30) sumnjičimo da je nožem nanio povrede u predjelu grudnog koša pedesetpetogodišnjem R. K. od kojih je preminuo - rekli su u policiji. Nisu navodili detalje ovog stravičnog zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana