Žena iz Laktaša u UKC primljena neuhranjena, anemična i bez svijesti

GS
Žena iz Laktaša u UKC primljena neuhranjena, anemična i bez svijesti

BANjALUKA - Četrdesettrogodišnja G.K. iz Laktaša, koja je, kako postoje tvrdnje, 17 godina provela u kući, u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske primljena je sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti.

Rekli su to u UKC-u za "Nezavisne novine" i dodali da je ona 11. septembra u 21.30 u Urgentni centar dovezena kolima Službe hitne pomoći Laktaši.

- Ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentkinje se već narednog dana stabilizovalo – naglasio je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

Prema riječima načelnice Urgentnog centra Slavice Zeljković stanje pacijenkinje danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

Ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je istragu o slučaju zapuštanja žene, rekao je juče izvor ATV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana