Žena iz Hrvatske uhapšena zbog krađe 2.000 KM: Pronašla skriveni ključ, pa ušla u kuću i uzela novac

Jasmina Salopek
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Vesna A. (28) iz Hrvatske uhapšena je zbog sumnje da je iz jedne kuće u Novoj Topoli ukrala oko 2.000 maraka, saznaje "Glas Srpske".

Kako nezvanično saznajemo ona se u to mjesto doselila prije mjesec, ali nije jasno zašto jer, kako nam je potvrđeno, nije bila zaposlena niti je imala rodbine u blizini. Terete je da je pronašla skriveni ključ na ulazu u kuću iz koje su vlasnici bili odsutni, te ušla i ukrala novac.

Policajci Policijske uprave Gradiška u ponedjeljak su je identifikovali i uhapsili zbog sumnje da je počinila krivično djelo krađa.

- Policisjkoj stanici Nova Topola u subotu, 5. februara oko 18.35 časova prijavljeno je da je neposredno prije prijave iz kuće privatnog vlasništva u mjestu Nova Topola kod Gradiške otuđeno  2.000 KM. Radeći na rasvjetljavanju slučaja, policijski službenici su operativnim radom na terenu došla do saznanja da je V.A. izvršila krivično djelo teška krađa na način da je pronašla sakriveni ključ na području oko ulaza u kuću stanovanja oštećene, ušla u unutrašnjost i iz iste otuđila novac - navodi se u saopštenju policije.

Kako dodaju, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće u Novoj Topoli koju koristi osumnjičena, a u kojoj su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz o počinjenom krivičnom djelu. Saznajemo da je nađena određena količina novca i mobilni telefon za koji se sumnja da je kupljen ukradenim novcem.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštava u Banjaluci koji je naložio da se osumnjičena ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Ona će biti predata u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH- Služba za strance.

Policisjka uprava Gradiška apeluje na građane da zaštite svoju imovinu, ta da ne ostavljaju ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na navedenim mjestima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana