Zeljković i ostali ponovo na saslušanju

GS
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te još dvojica osumnjičenih za malverzacije pri nabavkama pri Institutu, ponovo će biti saslušani u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva.

„Nezavisnim novinama“ potvrđeno je da je predviđeno i novo saslušanje vlasnika turističke agencije „Travel for Fan“ Saše Markovića, te direktora firme „Promeding“ Dragana Dubravca.

Istraga u aferi „Korona ugovori” je proširena i na malverzacije u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka” zbog čega je prije dva dana uhapšen i njen direktor Mladen Gajić, te na prodavnicu oružja u Banjaluci „A.R.M.S. sistemi” preko koje su nabavljane termalne kamere za mjerenje temperature u UKC RS, a zbog čega je uhapšen njen vlasnik Vladimir Vuletić.

Upravo zbog novih informacija u istrazi i hapšenja, postupajući tužilac na ove okolnosti planirala je saslušati Zeljkovića i ranije uhapšene.

 Tužilaštvo je ujedno zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za uhapšenog direktora dobojske bolnice, dok je vlasnik prodavnice oružja u izolaciji zbog korona virusa.

Zaljkoviću koji je u međuvremenu, odlukom Vlade Srpske udaljen sa mjesta direktora, Markoviću i Dubravcu te direktoru „Prokontrola“ Slavku Bojiću koji su uhapšeni 16. septembra dva dana kasnije određen je jednomjesečni pritvor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana