Policija kaznila oko 150 pijanih vozača

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Policija je je tokom trodnevne pojačane kontrole učesnika u saobraćaju širom Srpske kaznila oko 150 vozača koji su vozili pod uticajem alkohola.

Samo  je banjalučka policija  kaznila čak 91 vozača zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu. Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je akcija sprovedena 19, 20. i 21. marta, te da je alko-testirano ukupno 1.297 vozača.

Od ukupnog broja kažnjenih, 48 vozača imalo je od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, 27 vozača od 0,81 do 1,50, dok je 12 vozača zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog više od 1,5 promila alkohola u krvi.

U saopštenju se navodi da su među kažnjenima tri “mlada vozača”, odnosno mlađa od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Tokom akcije izdato je 39 prekršajnih naloga po drugim osnovama. Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače da ne sjedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik uhapšeno je šest vozača sa više od 1,5 promila alkohola u organizmu, koji su zadržani do istrežnjenja.

U regionalnoj akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga, kontrolisana su 293 učesnika u saobraćaju, od kojih su 63 sankcionisana, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Od ukupnog broja kontrolisanih, njih 264 su testirani, od čega je kod 32 vozača utvrđeno da su konzumirali alkohol.

U ovoj akciji, koja je sprovedena od 19. do 21. marta, evidentiran je i 31 ostali prekršaj po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti radi veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.  

Policija je u Modriči uhapsila vozača iz ove opštine čiji su inicijali M.K, kod kojeg su utvrđena 1,52 promila alkohola u krvi.

Navedeno lice je uhapšeno juče, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U Trebinju su u akcijama policije kažnjena 34 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenje pojasa, sigurnosne sjedalice za djecu i nepravilne upotrebe telefona tokom vožnje, a 11 zbog vožnje pod uticajem alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Tokom provjere koja je trajala od od 16. do 19. marta od 45 kontrolisanih kažnjeno je 19 vozača zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 12 zbog nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu i tri za nepravilnu upotrebu telefona u toku vožnje, a 11 za ostale saobraćajne prekršaje.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola kažnjeno je 11 vozača u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sprovedene od 19. do 21. marta.

Kod tri vozača je utvrđene količina alkohola u krvi od 0,31 do 0,80 promila, kod pet količina od 0,81 do 1,50 promila i kod dva količina od više od 1,51 promila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana