Zbog umiješanosti u brojne krađe: Državljani Gruzije uhapšeni u Doboju

Nebojša Tomašević
Zbog umiješanosti u brojne krađe: Državljani Gruzije uhapšeni u Doboju

DOBOJ - Dobojska policija uhapsila je dvojicu državljana Gruzije zbog sumnje da se mogu povezati sa pripremom i činjenjem krivičnih djela u Srpskoj, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, oni se za sada ne mogu povezati sa pljačkom dva miliona maraka od vlasnice mjenjalnice J.Š. iz Banjaluke koja napadnuta u naselju Lauš.

- Postoje određene indicije da su oni imali namjeru da kradu stvari i novac iz vozila jer su kod njih pronađeni dokazi koji upućuju na to, ali se to mora provjeriti. Istražuje se da li su umiješani u ranije počinjene teške krađe na području dobojske regije. Za sada se ne mogu povezati sa otimanjem novca u Banjaluci - rekao je izvor blizak istrazi.

Ranije je u okviru istrage teške krađe dva miliona maraka od vlasnice mješnjačncice uhapšen Noe Tvalabešvili  (41), kome je određen pritvor, a traga se za još deset državljana Gruzije.

Za njima je potragu raspisala Policijska uprava Banjaluka zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom.

Tvalabešvili je uhapšen dan nakon pljačke u Banjaluci, 15. maja na sarajevskom aerodromu s avio kartom za Istanbul. On je u BiH došao početkom aprila, a pretpostavlja se da je jedan od organizatora pomenute pljačke koja je počinjena 14. maja u popodnevnim časovima u banjalučkoj ulici Relje Kneževića kada su lopovi na kućnom pragu od J.Š. iz ruku istrgli torbe s novcem i pobjegli. Prema podacima iz istrage u otimanju novca je učestvovao Tvalabešvili sa još trojicom saučesnika. Gruzin je nakon hapšenja policiji ispričao dodatne detalja o pljački, rutama bijega i ulozi svakog od učesnika kriminalne grupe koja je zajedno s njim brojala 11 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana