Zbog ubistva čobana uhapšeni njegov zet i dvojica maloljetnika

Jelena Stanić
Zbog ubistva čobana uhapšeni njegov zet i dvojica maloljetnika

SARAJEVO - U Travniku je policija uhapsila muškarca čiji su inicijali Ć.H. (26) i još dvojicu maloljetnika koji se dovode u vezu sa ubistvom čobana Dževada Ramulja (51) iz Novog Travnika.

Njegovo tijelo  pronađeno je juče u kamp-kućici u Muholjićima kod Novog Travnika.

Prema nezvaničnim informacijama, za ubistvo Ramulja je osumnjičen njegov zet, u čemu su mu, kako se sumnja, pomogli maloljetni sin Dž.R. i prijatelj, javljaju federalni mediji.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

- Izvršeni su pretresi na više lokacija, prikupljana su operativna saznanja na terenu, saslušan je veći broj svjedoka, te preduzete i druge mjere s ciljem rasvjetljavanja ovog djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

U okviru ovih aktivnosti, pronađena je i automatska puška za koju se sumnja da je korištena za ubistvo.

Kako je potvrđeno "Glasu Srpske", tijelo nesrećnog čovjeka pronašli su članovi porodice juče oko 7.30 časova na njihovom imanju u kućici, gdje je boravio dok je čuvao ovce.

Pretpostavlja se da je ubica usmrtio Ramulja na spavanju, jer je nastradali pronađen u krevetu, pokriven jorganom do glave.

Porodici Ramulj ovo je druga tragedija koja se dogodila na sličan način. Prije 33 godine brat ubijenog upucan je kod Bugojna. Njega je upucao u glavu čovjek sa kojim se posvađao zbog toga što su se pomiješale ovce iz dva stada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana