Zbog seksualnih nasrtaja djevojčica se pokušala ubiti: Majka optužena za zanemarivanje djece

J. Sa.
Zbog seksualnih nasrtaja djevojčica se pokušala ubiti: Majka optužena za zanemarivanje djece

BUGOJNO- Protiv Alise O. iz Donjeg Vakufa Opštinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu, koju je protiv nje podiglo Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, zbog krivičnog djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

Alisa se optužnicom tereti da je tokom 2020. godine, pa sve do momenta podnošenja izvještaja o krivičnom djelu u decembru 2021. godine zanemarila funkcije zbrinjavanja i odgoja maloljetne djece D. O., L. O. i L. E., na način da je u više navrata u tom periodu bila odsutna iz kuće u kojoj je boraveći u ugostiteljskom objektu u Donjem Vakufu i drugim ugostiteljskim objektima, konzumirajući alkoholna i druga pića.

Za vrijemem njenog boravka van kuće djeca su se bez pratnje roditelja u više navrata kretala po gradu i raznim lokalitetima na području opštine Donji Vakuf, te boravila u više navrata kod njezine majke V. O. kako ne bi bili sami. Usljed njenog zanemarivanja djece kao roditelja njena maloljetna kćerka bila je izložena seksualnim nasrtajima od punoljetne osobe zbog čega je podnesena prijava, a zatim se djevojčica pokušala objesiti, nakon čega se liječila od psihičkih bolesti na Psihijatrijskoj klinici u KCUS-u u Sarajevu.

Pored toga, djevojčica je 8. marta 2021. godine zaustavljena od policije dok je bila u društvu punoljetne osobe kod koje je pronađena droga.

Djeca D. O. i L. O., koji pohađaju Osnovnu školu u Donjem Vakufu u više navrata su izostajali iz škole i zanemarivali školske obaveze, što se odrazilo na školsko vladanje i učenje, navedeno je u optužnici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana