Zbog izazivanja nezgode pokrenut postupak protiv Viškovićevog vozača

ATV
Zbog izazivanja nezgode pokrenut postupak protiv Viškovićevog vozača

Protiv vozača predsjednika Vlade Republike Srpske D.Š. biće pokrenut prekršajni postupak zbog izazivanja saobraćajne nesreće u mjestu Tišča kod Šekovića u kojoj su lakše povrijeđeni premijer Radovan Višković, te F.J. i M.P. iz Brčkog, potvrđeno je u PU Zvornik.

Kako saznaje ATV do nesreće je došlo jer je premijerov vozač prešao u lijevu kolovoznu traku i prednjim desnim dijelom džipa ”tuareg” udario u prednji desni dio ”golfa” kojim je upravljao F.J. 

”O nezgodi je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija Vlasenica, koji se izjasnio da u navedenoj saobraćajnoj nezgodi nema elemenata krivičnog djela i da se radi o prekršaju. Protiv D.Š. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, saopšteno je iz PU Zvornik.

Podsjetimo nezgoda se dogodila juče oko 15.30 časova na magistralnom putu Vlasenica - Kladanj.

”Policijski službenici PS Šekovići su izvršili uviđaj saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička vozila. Vozilom ”tuareg” je upravljao D.Š. iz Banjaluke sa kojim je na mjestu suvozača bio premijer Srpske, a vozilom ”golf” je upravljalo F.J. sa kojim je na mjestu suvozača bilo lice inicijala M.P., oba iz Brčkog”, navode u PU Zvornik.

Dodaju da su premijeru i mladićima iz ”golfa” konstatovane u Bolnici Zvornik konstatovane lakše povrede.

”Kod vozača nije utvrđeno prisustvo alkohola i opojnih droga ili psihaoaktivnih supstanci u organizmu”, navode u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana